2009. szeptember 9., szerda

A Győri Állatkertben

.
Múlt hétvégén elmentünk a Győri állatkertbe, Gergőc kedvenc helyére, ellenőrizni az állatokat.
.

.
Ezt a képet nézegetve rájöttem hogy Gergi a zsiráfhoz öltözött. Amit teljes mértékig megértek, egy zsiráf mindig királyság. Mondjuk a nyelve elképesztő, semmi nem vinne rá hogy a markomból egyen.
.

.
A teve valahogy félelmetes volt, cseppet sem bántam hogy Gergőc nem fér oda hogy etesse.
.


.
Ez az agancsos szintén lenyűgözött, próbáltam puhítani az embert hogy vigyük haza. A tervem is megvolt, az agancsot tegyük fel az ő fejére, én meg pórázon kivezetem a négylábút. Szerintem senki nem gyanakodott volna, tökéletes terv volt. Aztán rájöttem hogy nem is hoztam pórázt.
.


.
Úgy tudom hogy a flamingóknak egy alga-félétől pirosodik be a tolla, amely csak Afrikában él. De ezeknek tényleg rózsaszín volt, mondjuk el tudom képzelni hogy kalandos úton kicsempésztek az őrült állatkertészek egy flakonnal, amit beleöntöttek az itteni tavacskába, had szaporodjon.
.


.
A pálmaházban láttunk hüllőket, kígyókat, halakat, krokikat, pókokat, de minden kép nem kerülhet fel. A krokogyélusokért teljesen odavoltam, csak sajnos nem igazán látszik jól ahogy a fejük kint van a vízből, a testük meg terpeszkedik a víz alatt, hála a leleplező üvegnek.
.

.


.

.
A gibbonokat nagyon csíptük, a csimpánzokat is, olyan megfontoltan mártogatta bele a vízbe a pálcikáját az egyik, és szopogatta le a vizet róla, miközben nézegette a bolond látogatókat. Az elválasztó vízben meg hatalmas, 30-40 centis nagy aranyhalak úszkáltak.
.
.


.


.
Láttunk még tigriseket akik furán szökdécseltek, és mackókat akiknél az egyik ücsörgött egy kődarabon, mintha szék lenne :) Kár hogy nagyon messze volt, és nem sikerült a kép.
.

Nincsenek megjegyzések: