2009. november 1., vasárnap

Gesztenye história

.
Ma kihasználtuk az utolsó napot az őszi szünetből, és elmentünk Gergőccel gesztenyére vadászni. Tudom hogy erőteljes fáziskésésben vagyok gesztenye-ügyileg, de ha időben mentünk volna, na az lenne a furcsa.
Végigrohantuk a gáton:
..
Majd bevágódva a műromokhoz azért
találtunk egy olyan fát végre, ahova előbb értünk oda mint a városrendészet, így az addig kemény melóval szerzett 10 db gesztenyénkből lett hirtelen egy fél zsáknyi.
..
Mivel ősz van, hirtelen arra eszméltünk hogy nagyon hideg lett, iparkodtunk hát gyorsan hazaérni, holmi meleg teáról ábrándozva.
Persze otthon főszerepbe kerültek a gesztenyék, és nekiálltunk valóra váltani az idei figura terveket.
A szokásos madár és zsiráf elkészítését megint kisajátítottam, közben Gergőc és a csajok nekiálltak a saját kis Gesztenye Gusztik elkészítéséhez. Gergőc nagyon nagyon tudta hogy mit akar, a csajok osztatlan vihogása kíséretében. Ugye egyértelmű melyik az ő bábuja?
.
.
Aztán jött a megalomán gondolatom, túl sok gesztenye figyel még a dobozban, így elgondoltam csinálok egy házat hogy ne kelljen kidobni. Na ez az amit mindenki kerüljön el, mert őrültség.
Az eredmény egy átszúrt kéz,
tömérdek eltört gyufaszál,
szétrepedt gesztenyék,
morgás az orr alatt,
sóvárgás a magányos bütykölés közben, hogy inkább beszálljunk a fürdőszobából kihallatszó viháncolásba.
Végül elkerülhetetlen a kényszerítő érzés hogy az elkészült darabokból az alábbi kompozíciót hozzuk össze:
.

.
Itt épp az látható hogy a gesztenye-fiú épp lelécel a lánytól egy zsiráfon, aki a a havi kosztpénzt miatt kétségbeesetten szalad ki a házból, aminek a tetején egy genyó madár érdeklődve végignézi ezt a drámát.
.

4 megjegyzés:

Cat írta...

Hálás köszönet a kompozíció mondanivalójának összefoglalásáért, a genyó madaras résznél kimondottan röhögve fordultam le a székről :D

Lidércke írta...

Megérte a sok melót. :D

wattacukor írta...

Dráma dráma hátán! :D Új értelmet nyert a gesztenyézés. Köszönet érte :D :D :D

Anitáj írta...

Hát Meli nagyon jó volt az a gesztenyézés. De ahogy Geri bejelentette, hogy ő a Crazy Forg-ot fogja megcsinálni az lész volt.